Tilbage til fremtiden fylder 30: Hvad gik i opfyldelse?

0
Back to the future

Great scott! Det er idag 30 år siden, at filmtrilogien Tilbage til fremtiden blev skudt igang. I den anledning har Ingeniøren kigget på hvilke af de mange opfindelser, der blev til virkelighed.

Måske vil det overraske, at det reelt er de fleste opfindelser og gadgets fra filmen, der er blevet til virkelighed. Virtual reality, video-chat og selvsnørende sneakers er alle på listen over ting, der blev til noget. Se hele listen og læs om opfindelserne bag på ing.dk.

Sådan streamer du filmene

Desværre er der pt. ikke nogen streamingtjeneste, der tilbyder dig at streame filmene som en del af et abonnement. Til gengæld kan du streame filmene fra et væld af tjenester. Alle tre film kan streames på Viaplay, Google Play eller Headweb, hvor de koster 29 kr. stykket at leje. På Google Play kan du også købe de to første film for 119 kr. og den tredje film for 79 kr. På iTunes koster filmene henholdsvis 79/99 kr. i køb og 29/39 kr. i leje, afhængigt af, om du vælger SD- eller HD-kvalitet.

Tilbage til fremtiden I

Den 3. juli 1985 fik den første film i trilogien premiere. Ganske vist var det først i december samme år, at filmen kunne ses herhjemme, men lad os i lige præcis dette tilfælde ikke gå i detaljer, når det kommer til datoer. For i filmen lykkes det den unge Marty McFly (Michael J. Fox) at rejse i tiden, takket være en opfindelse af den excentriske Georg Gearløs-opfinder Doc Brown (Christopher Lloyd). Alt, de skal gøre for at rejse i tiden er at nå en hastighed på 88 mph (141,62 km/t for at være præcis) i en modificeret DeLorean-bil. Men McFly sendes 30 år tilbage i tiden til 1955, og skal nu sikre, at hans forældre møder hinanden og bliver forelskede, hvis ikke hans egen eksistens skal forsvinde.

Den første film, der er skrevet og instrueret af Robert Zemeckis og produceret af Steven Spielberg, har fået en imponerende score på hele 96% på Rotten Tomatoes og 8,5/10 på IMDb. Uanset om du får set hele trilogien igennem, er der altså ingen tvivl om, at den første film er genial.

iTunes koster den første film 79/99 kr. at købe og 29/39 kr. at leje i henholdsvis SD- og HD-kvalitet.

Tilbage til fremtiden II

I 1989 vendte McFly og Doc tilbage til det store lærred – denne gang gik rejsen til den 21. oktober 2015. McFly må dog igen rejse tilbage til 1955, og denne gang skal han også undgå at påvirke hans første tidsrejse.

Den anden film har fået vurderingen 61% på Rotten Tomatoes og 7,8/10 på IMDb

Du kan købe den anden film fra 1989 på iTunes for 79/99 kr. eller leje den for 29/39 kr. i henholdsvis SD og HD.

Tilbage til fremtiden III

I den tredje og sidste film i serien må de to helte rejse helt tilbage til 1885 til en tid med cowboys og indianere i USA. Men hvad gør man, når ens bil fra 80’erne bryder sammen og har brug for reservedele?

Den tredje film har fået vurderingen 73% på Rotten Tomatoes og 7,4/10 på IMDb.

Vil du se den tredje film fra 1990 med iTunes, koster det 79/99 kr. i køb eller 29/39 kr. i leje i henholdsvis SD eller HD.

Annonce