Mac-tip: Stream Netflix i Safari og få ekstra batteritid

0
Få bedre batterilevetid ved Netflix-afspilning med Safari

Det nyeste styresystem til Mac er netop udkommet, og bruger du den indbyggede browser til at streame Netflix, får du markant bedre batterilevetid.

Få flere timers ekstra batteritid med Safari

Mac OS X Yosemite (10.10) er netop udkommet, og dermed også en ny udgave af internetbrowseren Safari. En af de helt store forbedringer i Safari 8 er en markant forbedret batterilevetid.

Alene ved almindelig surfing på nettet får du hele to timers længere batterilevetid, hvis du bruger Safari frem for Google Chrome eller Mozilla Firefox, lyder det fra Apple.

Sådan får du mere batteritid, når du streamer NetflixEndnu mere markant er batterioptimeringen, når du streamer video fra Netflix. Her får du, ifølge Apple, helt op til tre timers ekstra batterilevetid. Det er nok til at kunne afspille hele to almindelige spillefilm ekstra.

Apple testede videoafspilning fra Netflix med de tre browsere på en 13-tommers Macbook Air med en 1.4 GHz Intel Core i5-processor og 4 gigabyte RAM. Afspilningen foregik i en betaudgave af Yosemite, og skærmen var indstillet til 75 procents lysstyrke. Apple testede afspilning i 1080p (Fuld HD) i Safari 8.0 og 720p (HD) i henholdsvis Chrome 37 og Firefox 32.

Derfor er batterilevetiden så forskellig

Hvordan kan afspilningen af video i en højere kvalitet i Safari give markant bedre batterilevetid end med de to konkurrerende browsere?

Normalt bruger Netflix rettighedsudvidelsen Silverlight til at afvikle videoafspilning. Udvidelsen bruges for at sikre, at brugerne ikke downloader filerne – der er altså tale om en kopisikring. HTML er et af de sprog, man kan udvikle hjemmesider i. Programmeringssproget følger nogle standarder, og i HTML5 er der indbygget understøttelse for kopisikret videoafspilning uden brug af udvidelser.

Denne understøttelse af HTML5-video er langt mere batterieffektiv end brugen af tredjepartsudvidelser som Silverlight, og det er altså denne understøttelse, der giver Safari forspringet. Men det er kun et spørgsmål om tid før de andre browsere også understøtter den internationale standard, og så ryger forspringet formentlig.

Men indtil det sker, så brug Safari til at afspille video, hvis du bruger en bærbar Mac.

Annonce