Alt om Airtame

0

Danske Airtame blev hurtigt en crowdfunding-succes, men hvad kan den lille streamingenhed egentlig, og kan den overhovedet konkurrere mod Googles Chromecast?

En populær start

På crowdfundingsiden Indiegogo præsenterede holdet bag Airtame den lille streamingdongle i slutningen af 2013. Og da fundingen sluttede i januar 2014, havde mere end 12.000 mennesker støttet udviklingen af enheden med næsten $1,3 millioner – næsten 7,5 millioner danske kroner. Undervejs vandt holdet teknologisiden Engadgets pris Best of CES 2014 på forbrugerelektronikmessen CES.

Hele idéen med crowdfunding er, at man ved at støtte med et vist beløb både får indsigt i udviklingen af produktet samt fingre i det endelige produkt, når det engang er klar. Det er dog mere reglen end undtagelsen at deadlines langt fra bliver holdt – enten på grund af uforudsete hændelser, ændringer i specifikationer eller simpelthen dårlig planlægning. De mange såkaldte funders blev stillet i vente at få enheden i maj 2014.

Indtil videre lyder tidsplanen nu november 2014 for de, der støttede via Indiegogo, og fra december 2014 og et par måneder frem for de, der har bestilt efterfølgende.

Prisen lyder på $149, svarende til omkring 880 danske kroner. En pris, der er mere end tre gange højere end Googles Chromecast.

Specifikationer

Vejledende pris$149 (880 kr.)
StreamingteknologiAirtame Airtame
Trådløse teknologierDual band Wi-Fi 2.4GHz + 5GHz 802.11 b/g/n
Annonce