Nu understøtter alle de store streamingtjenester Chromecast

0
Google Chromecast

I denne uge lancerede YouSee Play og TDC Play understøttelse af Chromecast – blot en uge efter at DR TV også fik understøttelse for streamingteknologien, der teknisk set går under navnet Google Cast. Dermed er alle de store, danske streamingtjenester nu med på Chromecast-bølgen. Således understøtter DR TV, HBO Nordic, Netflix, TV 2 Play, Viaplay, YouSee Play, TDC Play, C More Play, Dansk Filmskat og Min Bio nu Googles billige streamingenhed, der nemt lader dig forvandle ethvert tv med en HDMI-indgang til et smart-tv.

På oversigtssiden i linket herunder har vi løbende fulgt understøttelsen af Chromecast. Den lille streamingenhed, der kun koster 270 kroner, blev lanceret i marts 2014 i Danmark – trekvart år efter lanceringen i USA.

Læs også: Disse danske tjenester virker med Chromecast

Med Chromecast kan du trådløst streame videoindhold fra en Chrome-browser på en computer eller fra understøttede apps fra din Android eller iOS-enhed. Visse Android-telefoner har også muligheden for at dublere skærmbilledet, mens man på computeren har mulighed for at caste næsten alle hjemmesider til Chromecast-enheden og dermed stuealteret.

Chromecast og Google Cast-teknologien er relativt ny på det danske marked sammenlignet med den konkurrerende AirPlay-teknologi, som Apple står bag. Den er bl.a. en del af Apples streamingenheder Apple TV, der har været på markedet siden 2007. Men hvor Chromecast-teknologien konstant er modnet og har fået nye funktioner (bl.a. understøttelse af musikstreaming), har Apple TV som platform stået næsten stille i årevis. Det mest spændende, der er sket på Apple TV længe, var da Viaplay i maj fik sin egen app på den lille streamingenhed.

Rygtet har længe været, at Apple er på vej med en ny udgave af Apple TV – måske endda en løsning, hvor enheden er integreret i en skærm. Og med Apples tilgang til app stores på iOS- og OS X-enheder er det bestemt ikke urealistisk. Lige nu ser det dog ud til, at Apple har ladet en stor spiller som Google lancere en lille og billig enhed, der hurtigt er vokset med opgaven og nu reelt er blevet et godt alternativ til Apple TV.

Det anslås af DR, at lidt under hver 10. husstand har en Apple TV-enhed. Og med Apples HomeKit-teknologi, er det meningen, at Apple TV skal fungere som et samlingspunkt for det smarte hjem – bestående af det såkaldte internet of things (IoT), hvor alt fra elpærer til vaskemaskiner kobles på internettet. Omvendt har Google en voksende smart-home platform baseret på opkøbet af termostatvirksomheden Nest.

Annonce