Sådan får du DR på dit smart-tv med HbbTV

2
DR TV

Med den fælleseuropæiske standard Hybrid Broadcast Broadband TV (HbbTV), er det nemt at tilgå DR’s tv-arkiv på dit smart-tv.

De fleste moderne smart-tv, der altså har en internetforbindelse, understøtter muligheden for at tilgå DR TV.

Sådan bruger du DR TV på dit smart tv

DR TVNår du er på en af DRs kanaler – fx DR1 – vises et DR TV logo i nederste højre hjørne i omkring fem sekunder. Det angiver, at du kan se DR TV.

På din fjernbetjening er der fire farvede knapper – for at aktivere DR TV skal du bruge den røde knap, mens du altså ser en af DRs kanaler.

Herefter kan du navigere med tasterne på din fjernbetjening. Afhængig af din tv-model og fjernbetjening kan fremgangsmåden være forskellig, så prøv dig frem. Læg mærke til, om dit tv eksempelvis har en afspil/pause-knap og mulighed for at spole i indhold.

Tjek om dit tv virker med HbbTV

Sony og LG har lavet lister over, hvilke tv-modeller, der virker med DR TV. Phillips og Panasonic henviser til deres hjemmeside. Og så er der Samsung…

Samsung er en af verdens største tv-producenter, og alligevel virker DR’s HbbTV-løsning ikke på Samsung smart-tv. Samsung har nemlig valgt ikke at aktivere HbbTV-funktionen i Danmark på trods af, at det eksempelvis er aktiveret i præcis samme tv-modeller, så længe de er indstillet til brug i Tyskland.

Ifølge DR oplyser Samsung dog, at deres smart tv fra 2014 vil understøtte HbbTV. Det er dog uvidst, om der kun er tale om nyere tv (2013 og frem) eller om også ældre modeller vil understøtte funktionen.

DR oplyser, at en række andre tv-fabrikanter understøtter HbbTV – bl.a. Grundig, B&O, Sharp, Loewe og Toshiba. Du kan finde en opdateret liste på DRs hjemmeside.

Tjek om din tv-udbyder har aktiveret DR TV

Desværre kan du også risikere, at din tv-udbyder ikke understøtter muligheden for at bruge DR TV via HbbTV. Har du egen antenne, kan du bruge funktionen, men med deciderede tv-udbydere, kan du skulle bruge en bestemt opsætning for at kunne se DR TV.

Du kan se en opdateret liste over udbydere, der har aktiveret funktionen, på DRs hjemmeside