Microsoft på vej med computer på størrelse med en USB-nøgle

0
Microsoft Windows-dongle

Microsoft lancerer snart en computer, der ikke er meget større end en almindelig USB-nøgle. Alligevel kan dongle-PC’en køre en fuld udgave af Windows.
Den er ikke meget større end en USB-nøgle – 11 centimeter for at være præcis. Altså, Microsofts kommende dongle-PC. For Microsoft er på vej med en computer, der ikke fylder mere, end at den kan stikke ud af en HDMI-port på tv’et.

Enheden kommer efter planen til salg i maj, men det er uvist, om den vil finde vej til Danmark, eller om den foreløbigt kun lanceres i Sydkorea, hvor den er produceret i samarbejde med Daewoo Lucom.

Enheden har en Intel-processor og formentlig mellem en eller to gigabyte hukommelse. Dertil kommer en lagringsplads på mellem 16 og 32 gigabyte – det er nok til at installere og køre Windows 8.1 uden problemer. Og når Windows 10 lanceres senere på året, vil donglen også kunne gøre brug af den gratis operativsystemopdatering.

Enheden kan sluttes til en hvilken som helst skærm gennem en HDMI-port, og en USB-indgang gør det muligt at tilslutte mus og/eller keyboard, mens en microUSB-port bruges til at levere strøm til enheden.

Der er desværre ikke nogen information om prisen, men det kunne meget vel være en interessant streamingenhed, der i givet fald vil virke med alle streamingtjenester på det danske marked.

Annonce