Alt om Viaplay

0
Viaplay

Du kender Viasat fra tv-kanaler som TV3 og TV3+ – men hvad kan deres streamingtjeneste Viaplay, og er den pengene værd?

Viaplay: Danmarks bedste streamingtjeneste?

Streamingtjenesten Viaplay blev lanceret i 2011 og siden er der sket meget med tjenesten. Den byder på et bredt udvalg af serier, sport og film – med en klar styrke i de to førstnævnte kategorier.

Viasat er nemlig kendt for at være en af de bedste danske kanaler, når det kommer til serier, og de er især stærke i reality-serier. Paradise Hotel, Robinson Ekspeditionen og Masterchef er alle at finde på streamingtjenesten, der også byder på internationale realityserier som Jersey Shore, Project Runway og The Hills. Men det er ikke kun realityserier, tjenesten er stærk på. Du finder nemlig også populære serier som The Walking Dead, 24, Sherlock og Dexter.

Og så er der sporten – hvor Viaplay nok har Danmarks bedste dækning. Se amerikansk fodbold fra NFL, golf fra Europa Touren eller fodbold i verdensklasse i Premier League. Ifølge Viasat har Viaplay det bedste udvalg af livesport i Danmark – og det er umiddelbart svært at finde en anden tjeneste, der dækker lige så bredt med sportsproduktioner af så høj kvalitet. Med små, smarte funktioner som stjernemarkeringer af en kamp, kan du få en notifikation fem minutter inden kampstart.

På filmfronten har Viaplay gennem tiden ikke været særlig stærk. Tjenesten har primært fungeret som en måde at gøre brug af al det egenproducerede indhold, Viasat-koncernen spytter ud. Men for nyligt har Viaplay optrappet prioriteringen af film, og nu er der en bred vifte af film – lige fra ældre klassikere til nogle af de nyeste blockbustere fra Hollywood.

Offline-funktion er en vinder

En af de funktioner, hvor Viaplay har en klar fordel i forhold til de konkurrerende videostreamingtjenester er muligheden for at gemme indhold offline. Med funktionen kan du downloade den nyeste Hollywood-film og et par afsnit af din yndlingsserie til din enhed – lige til at tage med på farten, på ferien eller et andet sted, hvor internetdækningen ikke nødvendigvis er i top.

Muligheden for at downloade indhold offline er dog ikke muligt for alt indhold – og derfor kan du risikere, at lige netop dit yndlingsindhold ikke kan downloades. Og desværre er det heller ikke altid, underteksterne også hentes, når du vælger at downloade indhold til offline-visning.

Bred understøttelse – men plads til forbedring

Viaplay er tilgængelig på et hav af platforme – kun overgået af Netflix, der med sin verdensomspændende tilgængelighed har lettere adgang til enheder som eksempelvis Apple TV. Som den eneste nordiske tjeneste kan du bruge Viaplay på relativt nye enheder som PlayStation 4 og Chromecast, hvor konkurrenterne halter bagud (igen med undtagelse af Netflix).

Desværre er applikationerne fra Viaplay ikke altid lige stabile, og gennem lang tid har vi oplevet hakkende afspilninger, applikationer der crashede og skulle geninstalleres og manglende kontrol af Chromecast-enheder. Sporadiske fejl, der er med til at give et indtryk af tjenesten som værende en anelse ustabil.

Heldigvis tilbyder Viaplay en måneds gratis prøveperiode – så det er værd at teste tjenesten og se, om tjenesten er noget for dig og om den kører, som den skal.

Prøv Viaplay gratis i en måned

Pris pr. måned79 kr.
BindingsperiodeLøbende måned
Gratis prøveperiode1 måned
IndholdSerier, film og sport
Max enheder4 - med 1 enhed i brug ad gangen
Søg i katalogViaplay.dk
InternethastighedMindst 3,0 mbps

AndroidiOSMac OS XWindows
PlayStation 3PlayStation 4Xbox 360Smart-tv
Set-top-box
Annonce


OVERBLIK OVER ANMELDELSE
Billedkvalitet
Understøttelse
Brugergrænseflade
Serieudvalg
Filmudvalg
Sportsudvalg
DEL
Forrige artikelHer kan du se VM i fodbold 2014 – komplet program
Næste artikelCDON