Det er nemt at streame indhold på tv’et og i hjemmet, men hvad gør du, hvis du vil se indhold på farten – måske endda i udlandet? Streaming.dk guider dig til streaming på ferien.

Gem videoer til offline-afspilning

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at streame video på ferien. Derfor kan det være en god idé at gemme indholdet, du vil se, til offline afspilning. Desværre er det dog ikke alle tjenester, der understøtter denne funktion. I skrivende stund er det kun Viaplay og TV 2 Play, der understøtter funktionen, og Netflix har meldt ud at de aldrig får funktionen. Mens størstedelen af Viaplays katalog kan gemmes offline, er indholdet på TV 2 dog stærkt begrænset.

Læs også: Disse danske videotjenester har en offline-funktion

Du kan også hente visse dele af DR’s katalog som podcasts, og dermed undgå at skulle streame indholdet.

Tre gange fedt indhold, du kan gemme offline

  • Viaplay: Guardians of the Galaxy, Mad Men, Venner
  • TV 2 Play: Store Drømme, Enestående med Christian Fuhlendorff, Tobias Dybvad – Sjov mand, klam personlighed,
  • DR: Gintberg på kanten, So F***ing Special – på ferie, Kender du typen?

Stream på ferien

Hvis du absolut vil streame video på ferien, så anbefales det at bruge et trådløst netværk (WiFi). Hvis du ikke befinder dig i nærheden af et trådløst netværk, kan du bruge din mobiltelefons dataforbindelse til at streame indhold.

Det er dog værd at være påpasselig med streaming af videoindhold over dataforbindelsen. Du bruger som miminum et par hundrede megabyte data i timen ved videostreaming – og i HD-kvalitet bruges der flere gigabyte data i timen. De mest almindelige mobilabonnementer har mellem en og ti gigabyte inkluderet data om måneden, så du kan hurtigt æde dit månedlige forbrug op ved at streame et serieafsnit eller en film.

Læs også: Hvor meget data bruger streaming?

Befinder du dig uden for Danmark skal du også tænke på roamingafgifter. Det er den forhøjede pris, du betaler til dit teleselskab for at bruge din mobiltelefon uden for Danmark. Nogle selskaber tilbyder dog muligheden for at bruge dataforbindelsen i udlandet uden meromkostninger. Hvis dit teleselskab ikke tilbyder dette, fraråder Streaming.dk dig stærkt fra at streame videoindhold på ferien.

Med visse 3-abonnementer følger 3LikeHome med. Med 3LikeHome kan du bruge telefonen som normalt i 24 lande i Europa – bl.a. i Grækenland og Spanien. Du kan altså sidde på en sydlandsk solskinsø og bruge din dataforbindelse som du kan på overskyede din overskyede terrasse i Danmark.

I øjeblikket er det kun 3, der tilbyder normal brug af data i udlandet. Visse andre teleselskaber, som Telia, tilbyder kun muligheden for opkald og sms’er i udlandet. Eksempelvis kan Telia-kunder med Roam like Home sms’e og ringe fra Norden og Baltikum på samme måde som hvis de var i Danmark.

Annonce