Nu er Microsofts bud på en Chromecast-afløser tilgængelig i Danmark

0

Microsofts streamingdongle Microsoft Wireless Display Adapter er nu tilgængelig i Danmark. Enheden skal konkurrere med Googles Chromecast-enhed, men koster mere end det dobbelte.

Microsoft Wireless Display Adapter – mundret er det ikke, men streamingenheden er netop lanceret i Danmark. Det skriver JP.dk.

Enheden bruger Miracast-teknologien, og virker med Windows- og Android-operativsystemer. Enheden koster 599 kroner. Og det er mere end dobbelt så meget som Chromecast, der til 270 kroner understøtter langt flere enheder og flere streamingtjenester. Enheden er også kun marginalt billigere end Apple TV, der giver flere funktioner, men til gengæld ikke har officiel understøttelse af Windows-enheder.

Det virker umiddelbart som hård konkurrence, og den lille enhed har da heller ikke trukket de store overskrifter, siden den blev lanceret i USA i september sidste år.

Men når det er sagt, så er valget af Miracast interessant. For det gør det muligt for enheden at fungere som en slags trådløst HDMI-kabel. Skærmdeling med Miracast foregår nemlig med minimal forsinkelse, og på enheder, der understøtter det, kan man udvide sit skærmareal og eksempelvis få et større skrivebord. Derfor virker enheden på mange måder om den danske iværksættersucces Airtame, der desværre kan have svært ved at følge med med en pris, der ligger tæt på 900 kroner.

Annonce