Sådan afspiller du lokale filer på Chromecast

2
Videostream

Sådan afspiller du nemt og hurtigt MKV, AVI, WMV, MP4 og mange flere filtyper på Chromecast – endda med undertekster.

Med streamingteknologier som DLNA og AirPlay er det nemt at streame lokalt indhold, men med Chromecast er det straks sværere. Heldigvis er der en nem og gratis måde at afspille lokalt indhold – der ikke kræver at du sætter din egen medieserver op først.

Videostream lader Chromecast klarer det meste

På blot få minutter kan du være i gang med at streame lokalt indhold til din Chromecast – for eksempel dine egne rippede DVD-film eller andet indhold.

  1. Åbn browseren Chrome på din computer (ikke installeret? Download her)
  2. Installér den gratis udvidelse Videostream
  3. Vælg den fil, du vil afspille – kort efter går afspilningen i gang.

Videostream understøtter en lang række filformater: FLV, MKV, AVI, MP4, MP3 og WMV samt en række undertekstformater (bl.a. SRT, VTT, SSA, ASS). Alt foregår i Full HD (1080P), og funktionen virker endda offline.

Flere funktioner med Premium

Videostream er finansieret af brugere og reklamer. Vil du slippe for reklamer, skal du derfor betale for Premium. Som betalende bruger får du adgang til beta-funktioner, kan styre det hele fra din Smartphone (i skrivende stund tæller det en Android-app, med en iOS-app på vej). Du slipper også for reklamer og så har du muligheden for at lave en playliste – både med videoer eller MP3-filer.

Abonnementet koster pt. $1.49 om måneden (ca. 8 kroner), $14.99 (ca. 80 kroner) om året eller $34.99 (ca. 190 kroner) for et livstidsabonnement.

Sådan fungerer Videostream med Chromecast

Efter du har installeret udvidelsen vil den dukke frem under “applikationer” i Chrome. Med det samme mødes du af en skærm, der lader dig lede efter den lokale fil. Når det er gjort, går Videostream i gang med at lede efter din Chromecast-enhed. Herefter begynder afspilningen.

I visse tilfælde kan Videostream dog ikke finde din Chromecast-enhed. I disse tilfælde anbefaler Videostream, at man slår visse dele af sin firewall fra.

Annonce