Alt om Nexus Player

2
Alt om Nexus Player

Nexus Player skal tage kampen op mod Apple TV. Men hvad kan den nye spiller på markedet egentlig, og hvad er Google TV?
Den er nogenlunde på størrelse med Apple TV – marginalt større, men vejer til gengæld en smule mindre. Og så ser den afrundede streamingenhed godt ud. Nexus Player ser ud til at kunne blive en stærk konkurrent til Apple TV.

Hvor Apple TV understøtter Apples egen streamingteknologi Airplay, understøtter Nexus Player i stedet Googles egen streamingteknologi Google Cast (der tidligere hed Chromecast). Google Cast har med tiden udviklet sig meget, og med nogle Android-enheder kan man nu bruge skærmdublering, som man længe har kunnet med Airplay.

Nexus Player understøtter den trådløse standard 802.11ac, mens Apple TV understøtter 802.11a/b/g/n. For almindelige mennesker betyder dette blot, at Nexus Player har mulighed for hurtigere dataoverførsler – og for streaming betyder det, at enheden potentielt understøtter streaming i bedre kvalitet. I praksis understøtter begge enheder dog hastigheder, som for langt hovedparten af danskernes internetforbindelser kun kan drømme om at være i nærheden af.

Et væld af streamingtjenester

Alt om Nexus PlayerFra start understøtter enheden en lang række streamingtjenester. Tjenesterne omfatter foruden Googles egne tjenester som YouTube, Google Play (musik, film, tv og spil) bl.a. streamingtjenesten Netflix, streamingsoftwaren Plex, radiotjenesten TuneIn og en håndfuld andre hjemmesidetjenester, som DailyMotion, TED, Crackle og iHeart Radio. Det er dog uvist, hvor mange af disse tjenester man også vil kunne bruge i Danmark.

Det er interessant at bemærke, at det ikke fremgår af det skulle være muligt at installere apps fra Google Plays app-afdeling – noget, der ellers ville gøre enheden enormt attraktiv. Det fremgår heller ikke, om der er en indbygget browser, som man kan få adgang til. Det ville ellers give god mening, da fjernbetjeningen har indbygget stemmesøgningsfunktioner – noget, der ville gøre det en del lettere at surfe på nettet på stuealteret.

Streamingenhed og  kompakt spillemaskine i én

Nexus Player GamepadSelve enheden har en 1.8GHz Quad Core Intel Atom-processor, Imagination PowerVR Series 6 grafikprocessor med 2D og 3D-grafik, 1 gigabyte hukommelse og 8 gigabyte lagerplads.

Og netop grafikdelen er vigtig. For sammen med producenten Asus har Google udviklet en controller, en såkaldt Gamepad, til Nexus Player. Den kan du bruge til at spille nogle af de mange 2D- og 3D-spil, der kommer til enheden. Og som på andre konsolplatforme kan man spille online med vennerne og opnå såkaldte achievements -præstationsmærker, på lettere klodset dansk.

Ifølge Google skulle controlleren være både præcis og muliggøre seriøs gaming – men hvis spiloplevelsen minder blot en brøkdel om Android-spillekonsollen Ouya, skal du nok regne med, at det kun bliver en acceptabel spiloplevelse med afslappede spil. Med andre ord skal du altså næppe forvente, at det nyeste Assassin’s Creed eller Call of Duty bliver udgivet til Nexus Player.

Og det er da også muligheden for at kunne spille på enheden, foruden at streame indhold, der gør den særligt interessant i forhold til Apple TV, hvor den mulighed ikke rigtig eksisterer på samme måde. Ja, man har længe kunnet spille eksempelvis racerspil på Apple TV med Airplay, men det er aldrig rigtig blevet udbredt.

Nexus Player kan forudbestilles fra d. 17. oktober 2014 – det er uvist, hvilke lande, der har adgang til at bestille enheden.

Specifikationer

Vejledende pris$99
StreamingteknologiGoogle CastGoogle Cast
HxBxD20x120x120 mm
Vægt0,235 kg
Medfølgende fjernbetjening?Ja - med indbygget stemmesøgning
Medfølgende kabler?Ja – til elstik. HDMI-kabel og andre kabler medfølger ikke
InternetadgangKun trådløs 802.11ac
Annonce