Guide: Her kan du bruge data på ferien

0

Vil du bruge din telefon på ferien uden at betale en formue for data, sms og opkald? Vi guider dig til, hvordan du kan bruge mobilen på ferien uden at skulle betale mere for det.

Med Roam Like Home Europa er Telia gået ind i kampen mod 3’s attraktive 3LikeHome, hvor du kan bruge din telefon i en række lande, uden at du skal betale for det. Du kan altså gå på Facebook i Tyskland, sms’e til kæresten fra England eller ringe til din ven fra Frankrig.

Landende, hvor de to udlandspakker gælder, er ret ens. Den største forskel er at 3 har Cypern, Hong Kong og Malta, mens Telia dækker Baltikum (Estland, Letland og Litauen) samt Monaco. Og så dækker begge teleselskaber primært Vesteuropa.

Selv om du kan bruge data i udlandet uden at det koster ekstra, så kan du nemt bruge flere gigabyte ved at streame musik eller video. Derfor anbefaler vi denne guide til hvordan du streamer video på ferien.

Læs også: Hvor meget data bruger streaming?

I det interaktive kort herunder kan du se, hvilke lande, Roam Like Home Europa og Telia dækker. Farverne angiver, om et eller begge af selskaberne tilbyder, at du kan bruge din telefon i det pågældende land uden omkostninger. Klik på et land for at få mere information. For nemhedens skyld er kortet fokuseret på Europa, men husk på, at 3 også dækker Hongkong.

Med visse Telenor-abonnementer (FRI+) kan du ringe og sms’e i Norden eller hele EU uden ekstra omkostninger. Data er dog ikke inkluderet, og derfor er Telenor ikke inkluderet i sammenligningen, ligesom TDC heller ikke er det.

OBS: Læs altid betingelserne hos dit teleselskab og vær opmærksom på, om du reelt er dækket af udlandspakkerne. Kortet nedenfor er vejledende, og det kan være en dyr fornøjelse, hvis du ender med alligevel at skulle betale.

Annonce