Alt om PlayStation 4

1
PlayStation 4

Hvad kan Sonys nyeste spillekonsol, og duer PS4 overhovedet til streaming?

Sonys PlayStation 4 er en af de såkaldte next-gen-konsoller, der repræsenterer næste generation af spillekonsoller. Nu er konsollen egentlig mere current-gen, hvor både PlayStation 4 og Xbox One er lanceret. Det er en utroligt kraftfuld maskine, der burde kunne byde på noget af en streamingoplevelse.

Playstation 4: Genial spillemaskine, mangelfuld streamingenhed

Sonys tidligere spillekonsol PlayStation 3 er anerkendt for bred support af en lang række streamingmuligheder: DVD, Blu-Ray, 3D, MP3, DLNA og meget mere. Desværre byder efterfølgeren kun på understøttelse af de to førstnævnte, DVD og Blu-Ray. Alt tyder på, at Sony arbejder på at gøre konsollen i stand til at understøtte flere standarder, men det er simpelthen for ringe at firmaet lancerer en konsol i slutningen af 2013 med mangel af så essentielle funktioner.

For mens spillekonsoller tidligere udelukkende handlede om spil, handler moderne spillekonsoller om at være et underholdningscenter – en multimedieportal. Konkurrenten Microsoft ser ud til at have forstået budskabet med Xbox One, der dog først lanceres i 2014 i Danmark.

Som spillekonsol brillerer den til gengæld – Sonys motto for konsollen er da også “This is for the players” – oversat til “Det bedste sted at spille” i den danske marketingafdeling. Det er uden tvivl her, japanske Sony har lagt sit fokus med PS4. Med en forbedret controller, DualShock 4, og en række nye funktioner, byder konsollen på små forbedringer i forhold til sin forgænger.

Det er dog i den rene processorkraft – ydeevnen, at PS4 tager teten. Den skubber forrige generationer af banen og giver endda Xbox One baghjul.

Kan du klare dig med understøttelse af Netflix, ViaPlay og YouTube, så er PlayStation 4 en glimrende afspiller. Men er du ikke interesseret i nogle af de fantastiske spil, systemet har at byde på, er det ikke den rigtige enhed for dig.

Tjenester

Netflix
Netflix
ViaPlay
ViaPlay
YouTube
YouTube
Blockbuster
Blockbuster
Blu-Ray
Blu-Ray

Specifikationer

Vejledende pris3.499 kr.
Opløsning2160p [4K UHDTV], 1080p, 1080i, 720p
StreamingteknologiPlayStation Now
HxBxD53x275x305 mm
Vægt2,8 kg
Medfølgende fjernbetjening?Ja - en DualShock 4-controller
Softwarefjernbetjening?Nej - men app fungerer som tastatur ,
Medfølgende kabler?Ja – et elstik, et USB-kabel og et HDMI-kabel.
InternetadgangKablet via ethernet eller trådløst 802.11a/b/g/n
Indbygget browser?Ja
Annonce


OVERBLIK OVER ANMELDELSE
Funktioner
Brugervenlighed
Understøttelse
Strømforbrug
DEL
Forrige artikelAlt om TV 2 Play
Næste artikelSonos lancerer Sonos Boost