Netflix er dyrest i Danmark

0
Prisen på Netflix i hele verden

Du betaler næsten 80 procent mere for Netflix i Danmark end amerikanerne gør – som dansker betaler du over dobbelt så meget som en latinamerikaner for mere eller mindre det samme indhold.

Læs også: Alt om Netflix

Streamingtjenesten Netflix er tilgængelig i mere end 40 lande, men prisen svinger voldsomt. Chilenerne slipper med blot 38 kroner om måneden, mens danskerne skal af med 79 kroner om måneden. Det viser en gennemgang af priserne for Netflix i alle lande, hvor tjenesten officielt er tilgængelig i. Gennemgangen er lavet i samarbejde med et større projekt om Video on Demand-tjenester på Aalborg Universitet.

Dyrest i verden

Gennemgangen viser, at Netflix har en klar prisstrategi for markeder, der deler en række fælles kulturelle værdier. For eksempel er prisen i størstedelen af Latinamerika den samme, mens prisen i Euro-landene tilsyneladende også vil ramme et fælles niveau.

Netflix er i øjeblikket tilgængeligt i mere end 40 lande, hvoraf Danmark altså er markant dyrest. For nyligt varslede Netflix prisstigninger for Norge og Sverige – disse priser er ikke regnet med, da de endnu ikke er trådt i kraft.

Læs også: Guide: Sådan får du hvide undertekster på Netflix

På det interaktive kort kan du se prisen både i forhold til den amerikanske pris og i forhold til den danske pris. Prisen i kroner øverst er den lokale pris omregnet til kroner, så det er lettere at sammenligne landene. Farverne angiver prisforskellen i forhold til prisen i USA, hvor Netflix kommer fra. Således er prisen lavere i Latinamerika, men højere i Europa.

Se kortet i fuld størrelse (åbner i nyt vindue)

Kortet må frit citeres og indlejres ved korrekt citering

Annonce