Alt om PlayStation TV

0
PlayStation TV

Hvad er Sonys PS TV? Hvad kan den, og er den noget værd? Få svaret her.

Til efteråret kommer Sonys mikrokonsol PlayStation TV til Europa. Enheden er allerede udkommet i Japan, hvor den går under navnet PlayStation Vita TV eller blot PS Vita TV.

Og navnetilfaldet med firmaets håndholdte spilleenhed PlayStation Vita er ikke tilfældig – på PS TV har du nemlig præcis samme muligheder: Du kan spille PS Vita-spil og PlayStation 4-spil – sidstnævnte kræver dog, at du i forvejen har en PS4-konsol. Derudover understøtter PS TV Sonys spilstreamingtjeneste PlayStation Now – det er dog fortsat uvist, hvornår den tjeneste kommer til Danmark.

Der er tale om en forholdsvist lille enhed, der måler ca. 6,5 x 10 centimeter. Sammen med konsollen følger en DualShock 3-controller – samme controller, der anvendes til spillekonsollen PlayStation 3. Herudover følger alt, du skal bruge af kabler, for at kunne bruge enheden på dit tv.

Prisen på konsollen bliver i USA $100, hvilket formentlig svarer til en pris på omkring 750 kroner i Danmark.

Den helt store styrke i PlayStation TV er uden tvivl muligheden for at spille konsoltitler på den. Har du derfor andre af Sonys spillekonsoller i hjemmet, kan den være en rigtig fornuftig investering.

Hvad kan den i Danmark?

Sony har endnu ikke offentliggjort hvad danskerne kan forvente af den lille enhed. Men PlayStation Vita er tilgængelig i Danmark, og alt tyder på, at PS TV vil få præcis samme muligheder. Og i så fald bliver det en tynd fornøjelse rent streamingmæssigt.

For mens streamingtjenesten Netflix er tilgængelig på PlayStation Vita i USA, er den ikke tilgængelig i Danmark. Noget kunne altså tyde på, at PS TV lanceres i Europa uden understøttelse af hverken musik- eller videostreamingtjenester. Derudover kan enheden ikke klare Full HD (1080p), men derimod 1080i, 720p eller 480p.

Vejledende pris$100 (formentlig omkring 750 kr.)
Opløsning1080i, 720p og 480p
StreamingteknologiRemote Play, PlayStation Now
HxBxD13,6x105x65 mm
Vægt0,11 kg
Medfølgende fjernbetjening?Ja - en DualShock 3-controller
Softwarefjernbetjening?Nej
Medfølgende kabler?Ja – et elstik, et USB-kabel og et HDMI-kabel.
InternetadgangKablet via ethernet eller trådløst 802.11a/b/g/n
Indbygget browser?Ja
Annonce