Nu virker Spotify med Google Cast

0

Googles nye Chromecast-enheder understøtter allerede Spotify og snart vil ældre Chromecast-enheder også understøtte den populære musikstreamingtjeneste.

Selv om musiktjenesten Spotifys markedsdominans udfordres af spillere som Apple Music, Tidal og Deezer, er der ingen tvivl om, hvem det er den helt store spiller herhjemme. Og med Googles populære og billige Chromecast-enhed har det længe været ønsket, at der kom en understøttelse af musiktjenesten på streamingenheden.

I denne uge lancerede Google to nye streamingenheder: En ny udgave af Chromecast-enheden samt Chromecast Audio, der udelukkende streamer lyd. Især sidstnævnte er interessant, da enheden for blot 320 kr. konverterer et hvilket som helst højttalersystem til et moderne, streamingkompatibelt anlæg.

Læs også: Google lancerer to nye Chromecast-enheder

Spotify understøtter allerede de nye enheder og vil inden for de næste par måneder også understøtte eksisterende Chromecast-enheder. Når du afspiller Spotify fra eksempelvis din Android- eller iOS-enhed vil højttaleren automatisk blive vist og herefter vil du kunne lade musikken flyde ud gennem dit musikanlæg. Om et par måneder vil Chromecast Audio-enhederne endda understøtte synkroniseret flerrumsmusik, og dermed er der lagt op til den helt store lydoplevelse i hjemmet.

Efter sigende skulle både Premium-abonnenter og gratister kunne bruge Google Cast-funktionen i Spotify. Ønsket om at understøtte Google Cast har længe været en af de mest ønskede idéer på Spotifys brugerforum. I januar kom Spotify i modvind, da de på forummet svarede, at de ikke havde i sinde at understøtte Google Cast og i stedet ville fokusere på streamingtjenestens proprietære Spotify Connect-teknologi. Nu har den svensk-baserede musiktjeneste altså vendt skuden til glæde for de mange Chromecast-ejere, der bruger Spotify som deres primære musikkilde.

Annonce