Google lancerer to nye Chromecast-enheder

0

I denne uge præsenterede Google to nye Google Cast-enheder: En opdateret udgave af Chromecast-streamingenheden og en ny Chromecast Audio-streamingenhed.

Google har netop lanceret en ny udgave af den to år gamle streamingenhed Chromecast. Samtidig har søgegiganten lanceret en Chromecast Audio-enhed, der fokuserer på lydstreaming.

Læs også: Alt om Google Cast

De to nye enheder har umiddelbart ens design og koster begge 320 kr. Fokusområdet er dog forskelligt. Lad os starte med den velkendte streamingdongle, der fokuserer på video.

Understøttelse af moderne WiFi-standarder

Den nye Chromecast-enhed har med sin disk-form et større overfladeareal end den foregående streamingdongle. Og det har givet Googles ingeniører mulighed for at putte hele tre forskellige antenner ind i enheden – den hidtidige enhed havde én. Det betyder bl.a., at enheden nu understøtter 802.11ac og 5 Ghz-frekvensen. Understøtter din trådløse router og internetforbindelse disse hastigheder, vil det betyde en lang mere flydende oplevelse, da de hurtigere standarder lader dig streame langt tungere filer end hidtil.
Chromecast_v2
Og det har Google valgt at udnytte med en spændende, ny funktion. Udviklere af streamingapps kan nemlig lade enheden pre-loade indhold, den tror, man vil afspille efter det nuværende indhold er slut. Ser du eksempelvis en serie på din yndlingsstreamingtjeneste, vil Chromecast-enheden kunne forudindlæse det næste afsnit automatisk, og dermed kan du glide fra det ene afsnit til det næste uden en langsom buffer-overgang. Der er med andre ord lagt op til en pauseløs bingewatching-session.

Google gør også meget ud af at fortælle, at enheden findes i tre forskellige farver. Men man kan spørge sig selv, om det virkelig gør den store forskel, hvis den blot er gemt om bag ved stuealteret.

Enheden forbinder ligesom den nuværende til tv’et gennem en HDMI-forbindelse, der i den nye udgave består af et lidt længere kabel end i den hidtidige model. Det skulle ifølge Google give mere afstand til andre forbundne kabler og dermed begrænse interferens. Derudover har enheden brug for strøm, der leveres via et USB-kabel som enten kan sættes direkte i dit tv eller i en almindelig stikkontakt ved brug af en USB-konverter.

Chromecast Audio tager kampen op mod Sonos

Chromecast-AudioDet helt nye produkt, Chromecast Audio, gør det nemt at bringe dit gamle stereoanlæg ind i den nye, streamingbaserede verden. Chromecast Audio gør det muligt at forbinde til et sæt højttalere og herefter streame lyd fra alle Chromecast-kompatible apps. Det kan fx være fra YouTube, Google Music og – som noget helt ny – Spotify.

Læs også: Nu kommer Google Cast Audio: Googles svar på AirPlay til din højttaler

Du skal bruge en Chromecast Audio-enhed til hvert eneste sæt højttalere, du vil forbinde. Har du eksempelvis højttalere i stuen og i køkkenet, skal du bruge to enheder. Lige nu kan du streame til begge enheder, men flerrumsafspilning er ikke synkroniseret. Den funktion vil komme i løbet af et par måneder, lyder det fra Google, og dermed vil du kunne opgradere dine eksisterende højttalere til en slags Sonos-løsning for kun 320 kr. pr. enhed.

Chromecast Audio virker med højttalere og anlæg, der har en aux- eller linjeindgang. Derudover virker den med systemer med RCA- og optiske digitale indgange ved brug af hhv. et 3,5 mm til RCA-kabel eller et Mini-TOSLINK til TOSLINK-kabel. Disse medfølger dog ikke.

Chromecast er et kæmpehit

Da Chromecast-enheden blev lanceret i slutningen af 2013 var enheden langt fra attraktiv. Få tjenester understøttede enheden herhjemme, og således var den relativt billige streamingenhed knap så brugbar. Sidenhen er der kommet en lang række nye funktioner til, og nu understøttes platformen, der teknisk set hedder Google Cast, af alle de store, danske streamingtjenester.

Den anden store spiller i Danmark for streamingenheder må siges at være Apple. I al den tid, Chromecast-enheden har vundet popularitet har Apple hvilet på laurbærerne og ikke opdateret sin flere år gamle platform med nævneværdige funktioner. Det ændrede sig dog i sidste måned, da Apple løftede sløret for en ny Apple TV-enhed med styresystemet tvOS, som bygger på Apples populære smartphonestyresystem iOS.

Annonce