YouTube lancerer videobaseret musiktjeneste

0

Videotjenesten YouTube lancerer nu en videobaseret musiktjeneste med navnet YouTube Music Key – en blanding af Spotify og MTV.

YouTube Music Key er din personlige MTV-tjeneste

Der var engang, hvor MTV kun sendte musikvideoer. Siden hen tog internettet over, og nu ser flere og flere mennesker musikvideoerne på nettet i stedet. Tænk på Psy’s ikoniske Gangnam Style, der har fået mere end 2,1 milliarder visninger siden 2012. På samme måde er utallige musiknumre blevet ikoniske netop på grund af tilgængeligheden på YouTube. Og det vil den Google-ejede tjeneste nu udnytte.

Med YouTube Music Key kan brugere nemlig nemt finde musikvideoer, og med abonnementet på €10 om måneden (ca. 75 kr.), vil man få adgang til reklamefri musik og blandt andet offline musikafspilning. Og så får du også adgang til Googles musiktjeneste Play Music, der har mere end 30 millioner sange.

Det er dog sparsomt med oplysninger om, præcis hvad det er, Google mener, gør tjenesten attraktiv. Man har siden sidste år kunnet gemme videoer til offline afspilning i YouTubes officielle mobilapp, og i butikker som Apples App Store er hylderne ved at flyde over med apps, der tilbyder samme funktionalitet.

Tjenesten lanceres i dag i en beta-udgave i USA, Spanien, Italien, Portugal, Finland og Storbritannien. Tjenesten lanceres på nettet og til Android-enheder, men understøttelse af iOS er på vej. Du kan melde dig til beta-programmet ved at besøge YouTube.

Det er værd at bemærke, at YouTubes apps i forvejen understøtter AirPlay (Apple TV) og Google Cast (Chromecast), og at Googles musiktjeneste Play Music blandt andet understøtter Sonos-systemet.

Hvad mener du om Googles satsning? Vil du betale for at få reklamefri musikvideoer?

Annonce