13 fede filmgys til Fredag den 13.

0
13 fede filmgys til Fredag den 13.

Det er ‘Fredag den 13.’, og traditionen tro skal der ses gyserfilm. Her er 13 fede gys til fredagsunderholdningen.

Hvad enten du er til moderne eller gamle gyserklassikere, lette eller sjove gys, så er der her en lang række gysere – lige til at streame!

Mellem én og tre gange om året falder den 13. på en fredag. Og den dag er særlig skræmmende for dem, der lider af fobien paraskavedekatria – angst for fredag den 13. I virkeligheden kan selve datoens gyselige sammenhæng i høj grad tilskrives filmen Friday the 13th. Og den finder du blandt andet på listen herunder – vil du læse mere om historien bag fredag den 13. og mystikken omkring tallet 13, så klik dig videre til Videnskab.dk, hvor du kan læse meget mere om fænomenet.

De 13 fredagsgys

Friday the 13th

I 80’er-klassikeren Friday the 13th, eller blot Fredag den 13., følger vi en gruppe unge mennesker, der tager på weekendtur til Crystal Lake. Uden at give handlingen væk, kan vi afsløre, at ikke alle overlever turen. 6,5 ud af 10 på IMDB. Stream den gratis på Filmstriben.
Saw 3

Saw-filmene er gyserklassikere uden sidestykke – og formentlig verdens mest sete række af gyserfilm. Den første Saw-film har fået vurderingen 7,7 ud af 10 på IMDB. På Viaplay og Netflix finder du alle syv film, TV 2 Play har den første film i rækken.
Dawn of the Dead

I Dawn of the Dead følger vi en gruppe menneskers kamp for overlevelse i en zombiefyldt verden. 7,4 ud af 10 på IMDB. Se den på Viaplay eller Netflix.
Zombieland

Kultkomedien Zombieland fra 2009 handler om den nørdede Columbus (Jesse Eisenberg), der slår sig sammen med den Twinkie-elskende Tallahassee i et USA, der er fyldt med zombier. 7,7 ud af 10 på IMDB. Se den på Netflix.
American Horror Story
Den mørke drama- og gyserserie American Horror Story følger forskellige karakterer og steder i hver sæson med uhyggeligt spændende afsnit. 8,4 ud af 10 på IMDB. Se den på Netflix.
Frankenweenie

Familiefilmen Frankenweenie handler om den unge filminstruktør og videnskabsmand, Victor Frankenstein, der genopliver sin hund, efter den dør. Filmen er en sort-hvid stop-motion film, instrueret af den anerkendte Tim Burton. 7,0 ud af 10 på IMDB. Se den på Netflix.
Sweeney Todd

Johnny Depp brillerer i gysermusicalen Sweeney Todd, om den djævelske barber fra Fleet Street i London. 7,5 ud af 10 på IMDB. Se den på Viaplay eller på gratis på Filmstriben.
It

I Stephen Kings klassiske gyserfilm It følger vi den lille amerikanske by Derry, Maine, hvor børn forsvinder sporløst. 6,9 ud af 10 på IMDB. Stream den gratis på Filmstriben.
Paranormal Activity

Lavbudgetsgyseren Paranormal Activity følger et ungt par, der får et paranormalt besøg. 6,4 ud af 10 på IMDB. Stream den gratis på Filmstriben.
28 Dage Senere / 28 Days Later

28 dage senere er filmen, der formentlig kickstartede nyere tids fascination af zombiegenren. Den prisbelønnede gyserfilm er ikonisk med stemningsfulde scener med et fuldstændigt mennesketomt London. Med en score på 7,6 ud af 10 på IMDb, går du ikke galt i byen. Se den på Netflix eller Viaplay.
Ondskabens Hotel / The Shining

“Heeeere’s Johnny!”. Ondskabens Hotel, eller The Shining, er Stanley Kubricks psykologiske gyserklassiker fra 1980 med Jack Nicholson. Filmen er baseret på en Stephen King-roman, og så bliver det vist ikke meget bedre. 8,5 ud af 10 på IMDb – se den på Netflix.
Død Snø / Dead Snow

Hvad sker der, når en gruppe medicinstuderende på skitur møder en horde af nazizombier? Det får du svaret på i den norske gyserkomedie Død snø. Den har fået vurderingen 6,4 ud af 10 på IMDb og kan ses på Viaplay.
Forbandelsen: The Grudge

Forbandelsen: The Grudge er en række af gyserfilm, der er baseret på den noget uhyggeligere japanske film Ju-on: The Grudge. Siger scenen “creepy pige kravler ned ad trappe” dig noget? Hvis ikke, så finder du den på Viaplay – 5,9 ud af 10 på IMDb.
Annonce