Anmeldelse og guide: Stream dig klar til Jurassic World

0

Jurassic World finder sted 22 år efter Jurassic Park. Vi er tilbage på øen Isla Nublar – en fiktiv ø, der ligger 190 km fra Costa Ricas kyst. Øen huser nu en rigtig dinosaurus-temapark, men besøgstallet har i det seneste årti været udfordret. De besøgende vil have større, vildere dinosaurusser.

For at fange potentielle besøgendes opmærksomhed udvikles en helt ny type dinosaurus, der er en blanding af forskellige slags dyr. Men i bedste Jurassic Park-stil går det ikke helt som det skal…

Chris Pratt (kendt fra Guardians of the Galaxy, Lego filmen og Parks and Recreation) spiller hovedrollen Owen Grady, en tidligere soldat, der nu er dyrepasser. Sammen med den travle forretningskvinde Claire Dearing (spillet af Bryce Dallas Howard, kendt fra Terminator Salvation, 50/50 og Spider-Man 3) skal Owen nu forsøge at stoppe katastrofen.

I løbet af filmens 124 minutter finder du både dramatiske, humorfyldte og storslåede scener, og musikken i filmen lægger allerede fra starten af filmen op til en episk fortælling. Der er mere end blot en reference til de originale Jurassic Park-film, og den nye film er dog heller ikke langt fra de gamle: Der er orden og storhed, men så sker der noget, så alt vender på hovedet, og heltene må nu kæmpe for at få vendt det hele.

Jurassic World er skrevet og instrueret af Colin Trevorrow, hvis tidligere erfaring kun tæller fire film. Der er dog ingen tvivl om, at han har styr på dramaturgien. I filmen, der også vises i 3D, er det første gang, jeg har set en 3D-film, hvor jeg ikke én eneste gang tænkte over 3D-effekten. 3D bruges i filmen som en måde at give en mere fordybende oplevelse, ikke som en gimmick.

Jurassic World har biografpremiere i dag, torsdag.

Sådan streamer du dig klar til Jurassic World

Jurassic Park I

Jurassic Park

Steven Spielbergs populære Jurassic Park fra 1993 blev en vaskeægte succes. Med et estimeret budget på $63 millioner, har filmen formået at indtjene over $1 milliard. Ikke overraskende er filmen populær blandt filmelskere, og således har filmen fået vurderingen 8,1/10 på IMDb.

Du kan leje Jurassic Park på Viaplay (29 kr.), og på iTunes kan du leje eller købe den (SD: 29/79 kr., HD: 39/99 kr.).

Jurassic Park II

The Lost World - Jurassic Park

The Lost World: Jurassic Park er navnet på den anden film i den originale filmstrilogi. Filmen fra 1997 har fået vurderingen 6,5/10 på IMDb.

Lej eller køb Jurassic Park II på iTunes (SD: 29/79 kr., HD: 39/99 kr.).

Jurassic Park III

Jurassic Park III

Jurassic Park III fra 2001 blev ikke instrueret af Steven Spielberg, der stod bag de to første film i serien, men i stedet af Joe Johnston (der bl.a. er kendt for Jumanji og Captain America: The First Avenger). Filmen har en middelmådig score på 5,9/10 på IMDb.

Lej eller køb Jurassic Park III på iTunes (SD: 29/79 kr., HD: 39/99 kr.).

Vild med Jurassic Park? Se også…

Godzilla 2014

2014-remaket af sci-fi-filmen Godzilla finder du på Netflix. Filmen, der handler om en af filmhistoriens mest kendte monstre, har fået vurderingen 6,5/10 på IMDb.
Terra Nova

Steven Spielberg prøvede i 2011 kræfter med tv-serien Terra Nova – en scri-fi-serie, der følger en familie, der rejser 85 millioner år tilbage i tiden til et parallelunivers for at undgå det dysfunktionelle 22. århundrede. På trods af, at serien kun fik lov at leve i en enkelt sæson, har den fået vurderingen 6,8/10 på IMDb. Du finder Terra Nova på Netflix
Dinosaurerne

Animationsfilmen Dinosaurerne fra 2000 blev aldrig en sand Disney-klassiker, men med en vurdering på 6,4/10 på IMDb er den et kig værd for dem, der elsker familiefilm. Du finder den på både dansk og engelsk på Viaplay.[DK/EN]
Dino

Børn eller barnlige sjæle med dino-feber kan overveje at give filmen Dino et kig. Animationsfilmen har fået en relativt lav vurdering på 4,8/10 på IMDb. Du finder den med dansk tale på Netflix og Viaplay – du finder også efterfølgeren på sidstnævnte.

Lyt til soundtracket fra Jurassic World

Annonce


OVERBLIK OVER ANMELDELSE
Vurdering
DEL
Forrige artikelApple lancerer streamingtjenesten Apple Music: Musik, video, billeder og mere
Næste artikelNetflix: Nyheder i juni