Alt om AirPlay

0
Alt om Airplay

Hvad er streamingteknologien AirPlay for en størrelse, og hvordan bruger du den? Få svaret her.

AirPlay er streamingteknologien for æblefolket

AirPlay er navnet på Apples streamingteknologi, der lader dig streame både billede og lyd til andre AirPlay-enheder. Teknologien virker – som udgangspunkt – kun med Apples egne enheder. Selve enheden, du afspiller fra skal nemlig være fra Apple.

Sådan bruger du AirPlay på iOS
Du kan tilgå AirPlay-funktionen på en nyere iOS-enhed fra kontrolcenteret.
Det betyder, at du kan streame indhold fra din iPhone, iPod, iPad eller Mac til eksempelvis en Apple TV-enhed. Det kan være musik fra radiostationer som DR eller fra streamingtjenester som Spotify, eller det kan være lyd og billede fra DR TV eller Netflix. Har du et Apple TV kan du også vælge at få vist dine fotos på skærmen, eller du kan bruge tv’et som en storskærm for et spil, du spiller.

Har du en nyere Mac-computer kan du lave skærmdeling til et Apple TV – ideelt til at vise alt lige fra film til præsentationer. Du kan læse mere om, hvilke enheder, der understøtter funktionen på Apples hjemmeside. På samme måde kan nyere Mac-enheder og iOS-enheder bruge AirPlay direkte med eksempelvis Apple TV uden brug af WiFi med såkaldt peer-to-peer AirPlay, hvor enhederne forbindes direkte.

For at bruge AirPlay skal du blot vælge funktionen i et afspilningsprogram – det kan være i iTunes, Spotify eller Netflix. Du kan også afspille en lang række indhold fra iOS-enheder ved at finde AirPlay-indstillingen i kontrolcenteret. Det kan tilgås ved at skubbe opad fra bunden af skærmen. Herefter vælges AirPlay AirPlay-ikonet. Når du har valgt AirPlay-funktionen har du også mulighed for at vælge skærmdublering, hvor din enheds skærm herefter vises på AirPlay-enheden. Fremgangsmåden er den samme på en Mac – her finder du ikonet i menubaren øverst på skærmen.

AirPlay på andre enheder?

Da Apple i 2010 lancerede streamingteknologien hed den AirTunes, og virkede på daværende tidspunkt kun med streaming af lyd. En af de oplagte enheder til at gøre et eksisterende anlæg kompatibelt med AirPlay er Apples Airport Express – en router med indbygget understøttelse af lyddelen af streamingteknologien.

Scandyna Air
Her ses Scandynas karakteristiske Scandyna Air-højttalere, der understøtter trådløs musikafspilning via AirPlay.
Der er dog også andre muligheder for at streame musik trådløst med AirPlay. For en del år siden åbnede Apple for muligheden for at andre producenter kunne bruge AirPlay-teknologien i deres produkter. Det gælder eksempelvis streaminghøjttalere fra B&W, Denon, Scandyna og B&O.

På samme måde findes der løsninger, der lader ikke-Apple-enheder streame indhold vha. AirPlay-teknologien. Disse er dog ikke officielle, og derfor kan oplevelserne være noget blandede.

Læs også: Sådan streamer du indhold fra din Android med AirPlay

Det er altså muligt at bruge AirPlay med enheder, der ikker kommer fra Apples hovedsæde i Californien. fælles for tredjepartsløsningerne til Windows og Linux er dog, at det kun er streaming af lyd der pt. understøttes. For Android findes der løsninger, hvor video også kan streames.

Annonce