Nu kan du se hitserien Empire på Viaplay

0

Fredag fik hitserien Empire premiere på Viaplay. Hver fredag offentliggøres et nyt afsnit af serien, der i denne sæson består af 12 episoder.

I Empire følger vi Lucious Lyon – en tidligere gangster, der er blevet direktør for musikselskabet Empire Entertainment, efter en karriere som rapper. Han styrer både forretning og familie med hård hånd – førstnævnte går umiddelbart nemmere end sidstnævnte. Hans tre sønner er nemlig meget forskellige – en vil være gangsterrapper, en anden sanger og en tredje forretningsmand.

Reklame: Prøv Viaplay gratis i en måned – Ingen binding

Og faderens forhold til sønnerne er ikke ligegyldig – han har netop fået en sklerose-diagnose, og skal nu vælge, hvilke af sine tre sønner, der skal overtage forretningen, når han dør. Men den første søn er useriøst, den anden er homoseksuel (til faderens store skuffelse), og den sidste mangler erfaring som musiker. Og så er ekskonen, han startede pladeselskabet med, netop kommet ud af fængslet efter hun røg ind for narkosalg. Og nårh ja, Lucious Lyons barndomsven og personlige assistent prøver nu at afpresse ham for penge.

De 42 minutter lange afsnit er fyldt med drama, intriger og ikke mindst musik. Sidstnævnte styres af Timbaland, der som anerkendt musikproducer har stået bag hits som Justin Timberlakes “Sexy Back,” Kanye Wests “Stronger” og Jay Zs “Dirt off Your Shoulder”.

Terrence Howard (kendt fra Hustle & Flow, Ray og Iron Man) spiller hovedrollen Lucious Lyon, der både er charmerende og fascinerende såvel som følelseskold og snæversynet. Han og de andre skuespilleres præstationer er overbevisende, om end selve serien er ramt af en noget stereotyp fortælleteknik.

Empire fik premiere i USA d. 7. januar. Serien har fået den høje vurdering 8,2/10 på IMDb, og anden sæson af serien får amerikansk premiere d. 23. september i år.

Første afsnit har premiere på Viaplay i dag, og hver fredag vil nye afsnit offentliggøres på Viaplay, der altså har valgt en slow-release-taktik fremfor Netflix-modellen, hvor hele sæsonen offentliggøres på én gang. Med seriens 12 afsnit skal du altså vente i 12 uger før du for alvor kan bingewatche serien.

Annonce


OVERBLIK OVER ANMELDELSE
Vurdering
DEL
Forrige artikelNetflix: Nyheder i juni
Næste artikelYouTube Gaming: Nu går Google i kamp mod Twitch