Alt om Sonos Play:1

0

Sonos lille og fikse Play:1 er genial til badeværelset eller som surroundhøjttaler. Men hvad kan den lille højttaler ellers?

Læs også: Alt om Sonos

Play:1 – til dig, der skal bruge en smart lille højttaler

Med en pris på 1.499 kr., er Play:1 ikke blot den mindste Sonos-højttaler, men også den billigste. Den kompakte størrelse gør den ideel til brug i mindre rum, og takket være dens fugtsikring, kan den tilmed bruges i et badeværelse.

Med fugtsikret menes der hverken vandtæt eller vandafvisende. Play:1n kan tåle høj luftfugtighed, som du eksempelvis finder i et badeværelse, hvor bruseren i en jævn stråle fordeler vanddamp ud i rummet.

De to højttalerenheder i Play:1, hvoraf den ene er en kombineret bas- og mellemtonehøjttaler, spiller som de skal. Men med en lille kompakthøjttaler får du ikke det, de i Hifiklubben ville kalde rigtig hifi.

Særligt til små rum spiller enheden dog rigeligt højt, og der er nok også grænser for, hvor god lyd du ville kunne få ude på et flisebelagt badeværelse alligevel – det er næppe her, akustikken er i top.

Du kan også vælge at udnytte, at højttaleren ikke er større, og bruge den til en hjemmebiografløsning eller fuld stereo. Du kan for eksempel lade den være satellit-højttaler i kombination med Sonos Sub eller lade den være baghøjttaler sammen med en Sonos Playbar i en 5-kanals surround-opsætning.

Modsat Play:5-højttaleren er der ikke nogen mini-jack-indgang på enheden, og dermed er det hverken muligt at tilslutte en afspiller til højttaleren eller et par hovedtelefoner. Til gengæld kan den, ligesom resten af Sonos-familien, afspille indhold fra andre Sonos-højttalere. Så har du eksempelvis en Play:5-højttaler i soveværelset med tilsluttet AirPlay (via Airport Express), vil musikken kunne afspilles via Play:1 i badeværelset.

Enheden har på toppen knapper, der lader dig betjene musikken, lydstyrken samt afspil/pause. Monterer du højttaleren på et beslag højt oppe i rummet, er knapperne – der sidder på toppen af enheden – dog ikke nødvendigvis til at kunne nås.
Køb Play:1 på CDON.dk

Specifikationer

Antal højttalereTo indbyggede digitale Klasse-D forstærkere
HøjttalereÉn bas/mellemtone, én diskant
Mål12,0 x 16,1 x 12,0 cm (BxHxD)
Vægt1,9 kg
FarveHvid eller sort
Strømforbrug i stand-by4,5 watt
Pris1.499 kr. / €199
Annonce


OVERBLIK OVER ANMELDELSE
Play:1
DEL
Forrige artikelAlt om DR TV
Næste artikelAlt om Sonos Play:3