Se Matador gratis på nettet

0
Se Matador gratis

Erik Balling og Lise Nørgaards Matador er en dansk tv-klassiker, der følger livet i den danske, fiktive provinsby Korsbæk. Og du kan se hele Matador gratis på nettet. Læs her hvordan.

I slutningen af 1970’erne rullede en ny dansk tv-serie over skærmen. Med ikonisk musik af Bent Fabricius-Bjerre kunne danskerne følge med i livet i den fiktive provinsby Korsbæk fra 1929 til 1947. Med fantastisk skuespil fra Jørgen Buckhøj (Mads Andersen-Skjern) og Ghita Nørby (Ingeborg Andersen-Skjern) tegner serien et portræt af Danmark under depressionen og besættelsestiden.

Serien blev i sin tid vist på Danmarks Radio, og det er fortsat DR der har rettighederne til at vise de i alt 24 afsnit, serien strækker sig over.

Læs også: Se Huset på Christianshavn gratis på nettet

Hovedrolleindehaveren Jørgen Buckhøj modtog 10.000 kroner per afsnit – i alt 240.000 kroner. Til de første seks afsnit havde filmholdet fået i alt seks millioner kroner. Et budget, der dog hurtigt blev overskredet, da det blev en dyr fornøjelse af bygge Korsbæk op fra bunden, så det lignede en by fra 1920’erne. Navnet på byen Korsbæk kommer fra Korsør og Holbæk.

På DR’s tjeneste Bonanza kan du gense noget af det bedste, der er sendt på DR gennem tiden.

Se Matador gratis på DR Bonanza.

Tip: For den ægte Matador-fan er MatadorOnline.dk værd at tjekke ud.