Alt om Telia TV på mobilen

0
Telia TV

Telia TV på mobilen lover tv overalt i landet, inklusiv ‘start forfra’ og et on demand-arkiv. Men holder tjenesten, hvad den lover?

Lad os starte med det positive: Kan Telia TV-tjenesten vise live tv? Ja – men heller ikke ret meget mere. Tjenesten er for dig, der gerne vil se flow-tv på farten, og ikke stiller krav om stabilitet og pålidelighed i forhold til andre funktioner – officielle så vel som uofficielle. Som en tjeneste, der understøtter flow-tv er den god, til alt andet er der mildest talt plads til forbedringer.

Telia Mobil TV er altså en traditionel tv-tjeneste, der sender klassisk flow-tv – live tv-kanaler, som vi kender det fra de gode dage med kabeltv-abonnementer. Det virker på mobile enheder, foruden computere, men du kan kun se indholdet, hvis du befinder dig i Danmark.

Kluntet brugergrænseflade

Der er flere elementer, der ikke giver mening ved designet af appen. En umiddelbart smart funktion er ‘start forfra’, der – ikke overraskende – lader dig genstarte det viste program. Det er smart, hvis du kommer halvvejs ind i X Factor eller en fodboldkamp. Funktionen understøttes dog kun på visse kanaler og under visse udsendelser. Det er der i sig selv ikke så meget at sige til, men knappen ‘start forfra’ er der, uanset om det viste indhold eller den viste kanal understøtter funktionen. Det er simpelthen for dovent ikke at have fjernet knappen de steder, hvor funktionen ikke virker.

Og så vises der en lang række tv-kanaler, hvoraf en del af dem er nogle, du selv som kunde med fuldpakken ikke har adgang til. Det kan eksempelvis være hele syv ens TV 2-logoer, hvoraf du kun har adgang til den ene kanal. Derfor kan man heldigvis sortere i indholdet ved at vælge, at det kun er de kanaler, man har adgang til, der skal vises i listen. Men så sorteres indholdet i en mærkelig rækkefølge: Discovery Channel, TV 2 Fri, EuroSport 2, Showtime, National Geographic, 6’eren…

Ingen understøttelse af streamingteknologier

Selvom Telia TV med fuldpakken til 299 kroner koster det samme som en normal tv-pakke, så skal du ikke regne med at kunne se indholdet andre steder end på de understøttede enheder. Hverken Google Cast eller AirPlay understøttes (heller ikke med skærmdublering), og dermed er du overladt til selve enheden, du ser indholdet på. Den eneste måde at få indholdet op på skærmen på er ved at bruge et fysisk kabel – du kan dog også bruge AirPlay-funktionen på en nyere Mac og lave skærmdeling.

Tjenesten virker til computer (OS X og Windows) samt mobile enheder (Android og iOS). For at bruge tjenesten på en computer, skal du have Microsofts kopisikringsudvidelse Silverlight installeret. Det betyder bl.a. at du ikke kan bruge tjenesten med Chrome på OS X, der ikke understøttes af Silverlight. Det betyder også, at du altså ikke engang kan bruge Google Cast-funktionen tabcasting til at få fanen op på tv’et.

Du kan være logget ind på flere enheder, men Telia TV tillader afspilning på én enhed ad gangen.

On demand er en ommer

Under fanen “on demand” kan du se programmer fra udvalgte tv-kanaler. Desværre vises også indhold, du ikke har adgang til. Eksempelvis vises HBO Nordic, og du kan se udvalget – men selv med 4All-pakken kan du ikke se noget af indholdet. Selv med det indhold, der efter sigende skulle være adgang til, opstod der flere gange problemer.

Og det gør funktionen stort set ubrugelig. I et forsøg på at se tre forskellige afsnit af South Park opstod der følgende fejl: Første afsnit kunne ikke findes – der kom en fejlkode. Andet afsnit startede med et forkert program, og efter få minutter begyndte afsnittet – selve filen indeholdt dog ikke slutningen af afsnittet. Tredje program startede inde i selve afsnittet, mens starten af et andet program var i slutningen af afsnittet. Det fremgår af klippet, at det blev sendt på en bestemt dato kl. 21:30. Hvis programmet – af den ene eller anden årsag – ikke er sendt på det planlagte tidspunkt, ja så passer optagelsen simpelthen ikke.

Læg dertil, at afsnittene indeholder en beskrivelse af handlingen, men ellers sorteres efter hvilken dag, de er blevet sendt. Der er altså ingen information om, hvilken sæson, du er ved at se, eller hvilket specifikt afsnit, du ser. Det er mildest talt ikke gennemtænkt.

Hvilken tv-pakke er den rigtige for dig?

Der er tre forskellige tv-pakker, der koster mellem 79 og 229 kroner om måneden, og som indeholder mellem 8 og 42 kanaler. Derudover er der mulighed for at tilkøbe kanaler enkeltvis – også kanaler, der ikke er at finde i nogle af tv-pakkerne.

4ONE – 79 kr./md
Indeholder otte tv-kanaler.

4MORE – 229 kr./md. (+ 150 kr./md. )
Indeholder yderligere 10 tv-kanaler

4ALL – 229 kr./md. (+ 220 kr./md. )
Indeholder 34 kanaler, samt indholdet fra 4ONE.

Blandt de kanaler, du kan tilkøbe er bl.a. børnekanaler som Cartoon Network, Disney Junior og Disney XD (der alle koster 9 kr. om måneden), eller HBO til 69 kr. om måneden. Desværre er ingen af TV3-kanalerne tilgængelige, da Telia TV ikke har indgået et samarbejde med Viasat.

Du kan prøve Telia TV på mobilen gratis en måned, hvis du vælger 4ALL-pakken. Du skal dog være opmærksom på, at du skal opsige abonnementet samme dag som du bestiller, hvis du vil undgå at betale for abonnementet. Abonnementsperioden løber nemlig månedsvis, og der er 30 dages opsigelse. Ifølge Telia skal dette gøres via telefonisk kundeservice – der bl.a. er lukket i weekenden – så det er altså ikke nemt at opsige abonnementet hurtigt.

Er Telia TV noget for dig?

Når man ser på, hvad man får for pengene med eksempelvis Telmore Play, ja så ser Telia TV på mobilen desværre noget uattraktiv ud. Her får du nemlig TV 2-kanalerne live samt HBO Nordic og C More Play. Med DR TV i baghånden er du dækket godt ind. Det giver en samlet pris på 249 kroner om måneden, og den største reelle forskel er, at du må give afkald på SBS-kanaler som Kanal 4, Kanal 5 samt 6’eren. Med den alternative løsning får du tjenester, der alle understøtter AirPlay, og i visse tilfælde også Google Cast.


Sådan gjorde vi: Vi har testet Telia TV på iOS og OS X. Vi har testet på TDC’s 3G og 4G-netværk i København samt med en trådløs fiberforbindelse.

Annonce